COVID-пандемія збільшила кількість панічних атак

COVID-пандемія збільшила кількість панічних атак

Частота панічних серед тих, хто ними страждає, збільшилася під час пандемії. Також панічні атаки можуть виникати серед тих, хто переніс коронавірус, на фоні страху знову ним заразитися. Про це розповіла виданню СNN Türk лікарка-психіатр доктора наук Ягмур Кир.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Частота панічних атак зросла під час пандемії, коли страх заразитися коронавірусом є сильним… У людей, які перехворіли на коронавірус, страх заразитися вірусом повертається й може спричиняти панічні атаки», – сказала Кир.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif

Ще один страх, який може стати причиною панічних атак, є боязнь вакцинації, але її слід перебороти та вакцинуватися. «Страх перед вакцинами є ще одним важливим питанням для людей із панічним розладом. Замість того, щоб уникати вакцинації, людині потрібно переглянути своє ставлення та страх до неї та зробити щеплення», – переконує лікарка.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

За її словами, з початком пандемії люди, які страждають від панічних атак, часто звертаються до лікарень.

«Страх і тривога є нормальними емоціями. Вони повинні бути, тому що спонукають нас вживати запобіжних заходів проти небезпек. Однак люди з панічним розладом перебувають у стані гіперзбудження, і панічні атаки можуть виникати без видимої причини. Панічний розлад має генетичну складову. Але не можна сказати, що у його виникненні є лише спадкові фактори. Важливу роль у його виникненні відіграють тригерні фактори, які можуть включатися через зміну місця проживання, роботи, травму, втрату близької людини або хворобу», – каже лікарка.

Ягмур Кир радить звертатися до фахівців. У разі самостійного реагування вважає корисним забезпечити спокійну обстановку і зробити вправи на дихання та розслаблення.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *