Володимир Зеленський звернувся до українців на тлі рішення Росії (Відео)

Володимир Зеленський звернувся до українців на тлі рішення Росії (Відео)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців на тлі рішення Росії про визнання “незалежними” псевдореспубліки “ЛНР” та “ДНР”. Про це пише Бабель.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

“Причин для вашої безсонної ночі немає. Останні дії РФ – це порушення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Уся відповідальність за наслідки у зв’язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію. Визнання незалежності окупованої території Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії із “мінських” домовленостей та ігнорування рішень у рамках «норманді». Це підриває мирні зусилля та руйнує переговорні формати. Незабаром Росія легалізує свої війська, які фактично були на Донбасі з 2014 року”, — заявив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна скликає засідання Радбезу ООНУкраїна вимагає скликати Радбез ООН через рішення Росії щодо окупованого Донбасу та ОБСЄ, вже провела засідання Ради нацбезпеки і оборони, а також ініціює екстренне скликання саміту “нормандської четвірки”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

“Ми добре розрізняємо провокації та наступ агресора. Тільки-но побачимо зміну ситуації, зростання ризиків — ви будете про все знати. Зараз немає жодних причин для хаотичних дій. Ми вірні мирному та дипломатичному шляху. Ми на своїй землі, нічого та нікого не боїмось”, — додав український президент.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Варто нагадати, що президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених утворень “ЛНР” та “ДНР” і підписав відповідні укази. У них Путін доручив ввести війська на окупований Донбас для “підтримки миру” для “підтримки миру”. Голова Європейської ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель назвали рішення Росії кричущим порушенням міжнародного права.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *