В ЮНІСЕФ закликали українців дотримуватися графіку щеплень в умовах воєнних дій

В ЮНІСЕФ закликали українців дотримуватися графіку щеплень в умовах воєнних дій

Великі скупчення людей, обмежений доступ до чистої води та умов для дотримання правил особистої гігієни спричиняють  швидке розповсюдження інфекційних захворювань серед дітей та дорослих. У деяких західних областях нижчий рівень рутинних щеплень, ніж в Україні загалом.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Саме тому кожна невакцинована або не повністю вакцинована дитина зараз у небезпеці. Про це пише Уніан із посиланням на повідомлення UNICEF.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Такі інфекційні захворювання, як кір, краснуха, поліомієліт, дифтерія, туберкульоз, кашлюк, правець, гепатит B, епідемічний паротит, можуть швидко поширюватись та загрожувати вашій дитині.

This image has an empty alt attribute; its file name is Run-Direct-1_B.gif

Єдиний спосіб захиститися від цих інфекцій та запобігти розвитку небезпечних ускладнень – щеплення. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Якщо ваша дитина пропустила щеплення за графіком чи немає їх взагалі, надолужте за першої ж можливості. Зверніться до найближчого закладу охорони здоров’я, щоб отримати щеплення безплатно. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Важливо не відкладати щеплення новонароджених. Якщо у медичному закладі, де народилася дитина, є вакцини від гепатиту B, туберкульозу (БЦЖ), зробіть щеплення одразу. У жодному разі не відкладайте вакцинацію: доступ до вакцин може ускладнитися у будь-який момент.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Якщо у закладі, де народилась дитина, немає вакцин, дізнайтеся, чи є вони в амбулаторіях чи поліклініках, куди ви можете безпечно дістатися, і зробіть щеплення від гепатиту B та туберкульозу (БЦЖ) якомога скоріше.

This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg

Якщо у вас є доступ до вакцин, що не входять до національного календаря щеплень України, за змоги зробіть ці щеплення якомога скоріше — це важливий захист. Наприклад, від ротавірусу (з 6 до 24 тижнів), пневмококової інфекції (з 6 тижнів), грипу (з 6 місяців)”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *