Airbnb заборонила жителям Росії та Білорусі бронювати житло по всьому світу

Airbnb заборонила жителям Росії та Білорусі бронювати житло по всьому світу

Airbnb заборонила жителям Росії та Білорусі бронювати житло у будь-яких своїх локаціях у світі, пише Newsweek. Компанія з оренди житла скасувала всі наявні бронювання для резидентів двох країн, починаючи з 4 квітня або пізніше, і господарі більше не можуть приймати бронювання від них.

Про новий крок вперше повідомив виконавчий директор Airbnb Браян Ческі у Twitter. Переклад російською мовою оголошення про заборону на сайті компанії спочатку викликав обурення.

Некоректний переклад — «гості з Росії та Білорусі більше не можуть робити бронювання на Airbnb» — припускав, що заборонено бронювати всім громадянам Росії та Білорусі, а не лише тим, хто перебуває всередині цих двох країн.

У оригінальному англомовному оголошенні компанія вказала, що заборона поширюється лише на резидентів Росії та Білорусі, але не на громадн Росії та Білорусі, які проживають за кордоном.

Раніше локації Airbnb налічували понад 93 000 домівок у Росії, за даними компанії з дослідження ринку оренди для відпочинку AirDNA, і майже 4 000 у Білорусі.

Airbnb активно підтримує Україну після російського вторгнення, оголосивши 28 лютого, що надасть безкоштовне короткострокове проживання до 100 000 українських біженців, які втікають з країни внаслідок війни. Цей крок, як оголосив Ческі, буде фінансуватися компанією, пожертвуваннями та «щедрими» господарями Airbnb.

Повідомляється, що деякі користувачі Airbnb використовували сайт як спосіб допомогти українським мирним жителям, які опинилися в зоні бойових дій, роблячи бронювання там без наміру подорожувати. На 12 березня в Україні було заброньовано 434 тисячі ночей, що принесло господарям 1,5 мільйона доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *