Популярний лоукостер розпочав продаж авіаквитків в Україну

Популярний лоукостер розпочав продаж авіаквитків в Україну

Лоукост-авіакомпанія Wizz Air дозволила клієнтам бронювати рейси з Великобританії в Україну в липні після того, як призупинила їх на початку російського вторгнення. 24 лютого авіакомпанія, маршрути якої охоплюють більшу частину Східної Європи, припинила польоти в Україну через вторгнення російських військ, пише Newsweek.

Тоді нею було сказано, що “безпека пасажирів і екіпажу залишається нашим головним пріоритетом”, і додано, що “ми сподіваємося, що в Україну незабаром повернеться нормальний стан”. На її веб-сайті досі є повідомлення про те, що «всі рейси Wizz Air в/з України тимчасово призупинені до подальшого повідомлення».

Однак у п’ятницю веб-сайт Wizz Air дозволив клієнтам бронювати рейси з Великобританії до столиці України двічі на тиждень, починаючи з 5 липня.

У новинах, якими поділилися користувачі соцмереж, квиток в один бік на рейс з аеропорту Лондон Лутон до аеропорту Жуляни (аеропорт “Київ”) в українській столиці був доступний за ціною від $91. Наступний рейс між містами був доступний у суботу, 9 липня. Рейси з Лондона Лутона до Львова також були доступні по вівторках і суботах, починаючи з 5 липня.

Станом на п’ятницю Міністерство закордонних справ Великобританії рекомендувало не їздити в Україну через війну, заявляючи, що “існує реальний ризик для життя”. Минулого тижня “Інтерфакс-Україна” повідомляв, що з липня Wizz Air планує виконувати рейси між Києвом і Міланом, Римом і Ларнакою.

Також будуть маршрути з Варшавою та іншими польськими містами Вроцлавом, Катовіце та Гданськом. Заплановані рейси до Будапешта, де базується авіакомпанія, а також з кінця жовтня буде доступний рейс із столиці України до Абу-Дабі двічі на тиждень.

На початку війни авіакомпанія скасувала рейси в Україну до 26 березня включно, а на початку березня продовжила скасування до червня. Пасажирам пропонували обміняти квитки на рейси з більш пізніми датами, повернути гроші або внести їх як заставу на майбутні квитки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *