Спікер Палати представників США несподівано приїхала до Києва

Спікер Палати представників США несподівано приїхала до Києва

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі очолила делегацію Конгресу на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. Пелосі є американським політиком найвищого рангу, який відвідав Україну під час війни, причому несподіваний візит додав імпульс до підтримки Заходом боротьби з Росією, пише NBC News.

Поїздка відбувається в той час, коли перефокусована військова кампанія Москви на сході України намагається досягти значних успіхів, а союзники Києва активізують збільшення військових поставок, при цьому обидві сторони, схоже, готові до тривалого конфлікту.

«Ми приїжджаємо до вас, щоб подякувати за вашу боротьбу за свободу, — сказала Пелосі під час зустрічі з українськими чиновниками. — Ваш бій – це бій для всіх, і тому наше зобов’язання – бути поруч із вами, поки бій не буде завершено».

Зеленський сказав, що «дуже вдячний за цей потужний сигнал підтримки».

«Це свідчить про те, що Сполучені Штати сьогодні є лідером у сильній підтримці України під час війни проти агресії Російської Федерації», – сказав Зеленський.

Серед тих, хто супроводжував Пелосі під час подорожі, про яку раніше не було оголошено, були Джейсон Кроу, штат Джорджія, Джим Макговерн, штат Массачусетс, Грегорі Мікс, штат Нью-Йорк, та Адам Шифф, штат Каліфорнія.

Ця поїздка є другим великим візитом американських офіційних осіб за тиждень. Держсекретар Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін зустрілися з Зеленським минулої неділі і дали нові обіцянки військової та дипломатичної підтримки.

У заяві, опублікованій на сайті спікера, Пелосі зазначила, що поїздка мала «послати безпомилкове та гучне повідомлення всьому світу: Америка твердо стоїть на стороні України».

Зараз делегація поїде до Польщі, щоб зустрітися з президентом Анджеєм Дудою, додавши, що ця поїздка сприятиме розробці законодавчих актів, спрямованих на подальшу підтримку України.

Розмовляючи з журналістами в неділю в Польщі, Пелосі сказала, що делегація, яка зустрілася з Зеленським, «пишається тим, що передає йому послання єдності від Конгресу Сполучених Штатів, послання вдячності від американського народу за його лідерство та захоплення народом України за мужність».

Вона додала, що була «засліплена» експертністю Зеленського з усіх питань, що розглядаються, і назвала його дії «чудовим майстер-класом з лідерства».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *