Український гурт став фаворитом на перемогу у “Євробаченні”

Український гурт став фаворитом на перемогу у “Євробаченні”

Зруйнована війною Україна, яку представляє гурт Kalush Orchestra, є фаворитом на перемогу наступного тижня на пісенному конкурсі “Євробачення”, яке вперше за понад 30 років приймає Італія, пише The Guardian.

Kalush Orchestra, гурт, який поєднує традиційний фолк і хіп-хоп, змагається у заході з піснею «Stefania», яка стала вельми популярною на Батьківщині.

Написана фронтменом Олегом Псюком як данина своїй матері, Stefania також є найпопулярнішою на YouTube серед 35 претендентів.

В інтерв’ю італійському інформаційному агентству Ansa Псюк сказав, що участь його групи була вдалою ще до вторгнення Росії в лютому.

«Дехто каже, що ми могли б перемогти завдяки війні, але наша пісня була в п’ятірці фаворитів до початку війни, а це означає, що людям вона подобається», – сказав він.

Kalush Orchestra, який складається з шести осіб, отримав спеціальний дозвіл на поїздку до міста Турин на півночі Італії, де 10-14 травня відбудеться змагання, хоча Псюк сказав, що один із учасників гурту залишився в Україні воювати.

На фото до цієї новини гурт знято у зруйнованому Ірпені.

«Ті з нас, хто є тут, представляють кожного українця, – сказав він. – Після Євробачення ми повернемося додому, щоб зробити свій внесок».

Про те, що Stefania була присвячена його матері, він сказав: «Це найкраще, що я коли-небудь зробив для неї; і з початком війни значення поширюється на всіх матерів, які захищають своїх дітей».

Росії заборонено брати участь у цьогорічному заході після того, як організатори заявили, що її участь може зіпсувати репутацію конкурсу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *