Російські війська зруйнували або пошкодили сотні лікарень в Україні

Російські війська зруйнували або пошкодили сотні лікарень в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив у четвер, що вторгнення Росії в Україну призвело до зруйнування сотень лікарень та інших закладів та залишило медпрацівників без ліків для лікування раку чи можливості проводити операції, пише NDTV.

Зеленський у відеозверненні до медичної благодійної групи сказав, що у багатьох місцях не вистачає навіть основних антибіотиків: на сході та півдні України, у епіцентрах бойових дій.

«Якщо розглядати лише медичну інфраструктуру, то на сьогоднішній день російські війська зруйнували або пошкодили близько 400 закладів охорони здоров’я: лікарні, пологові будинки, поліклініки», – сказав він.

За його словами, у районах, окупованих російськими військами, ситуація є катастрофічною.

«Це рівносильно повній відсутності ліків для онкологічних хворих. Це означає крайні складнощі або повну відсутність інсуліну при діабеті. Неможливість проведення операцій. Це навіть означає, простіше кажучи, відсутність антибіотиків».

Кремль заявляє, що націлюється лише на військові чи стратегічні об’єкти.

У ході однієї з найбільш відомих військових атак з повітря 9 березня в Маріуполі було майже зруйновано пологовий будинок. Росія стверджувала, що фотографії нападу були постановочними, та заявила, що будинок лікарні використовувався озброєними українськими угрупованнями.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *