Студенти з Північної Каліфорнії провели захід на підтримку України

Студенти з Північної Каліфорнії провели захід на підтримку України

Студенти Стенфордського університету провели захід, щоб продемонструвати підтримку України. Місцеві некомерційні організації також розповіли про свою роботу з надання допомоги українцям, які постраждали від війни. Про це пише NBC Bay Area.

Українська студентська асоціація у Стенфорді приєдналася до міст по всьому світу, об’єднавши людей через кризу в Україні.

«На початку війни нам усім було дуже сумно, ми не знали, що робити, ми були безпорадні, а потім ми почали діяти, і багато людей почали нам допомагати, нам допомагають і багато інших країн», – сказала студентка Стенфорда Катерина Пістунова.

Студенти прагнули показати, що роблять різні організації? і створити діалог про вплив їх зусиль.

«Вони надають медикаменти, допомагають у лікарнях, допомагають біженцям, що прибули», — сказав Родіон Ярий з некомерційної групи «Нова Україна», яка була серед представлених груп.

На заході були їжа, мистецтво та бажання розповідати про те, як люди в районі Затоки можуть допомогти Україні протистояти вторгненню Росії.

«Напевно, спочатку було простіше, бо всі були дуже свідомі і дуже допомагали. Але люди в інших частинах також хочуть допомогти, та просто не знають, як. Ми намагаємось надати їм варіанти, як це зробити», – сказав Дмитро Кушнерук, Генеральний консул України у Сан-Франциско.

За його словами, з часом збирати кошти стає все складнішим, і ключове значення має підтримка зв’язку.

«Це відмінна можливість зібратися разом для українців, які роблять багато різної роботи», – сказав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *