Дипломати США повернулися до посольства у Києві

Дипломати США повернулися до посольства у Києві

Група американських дипломатів уперше майже за три місяці повернулася до посольства США у Києві в неділю, пише CBS News.

“Щойно прибула до Києва! Рада повернутися в День Перемоги в Європі. Слава Україні! Ми #standwithUkraine”, – написала тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін у Twitter-аккаунті посольства. США та Захід відзначають закінчення Другої світової війни в Європі 8 травня, а Росія та багато колишніх радянських республік визнають 9 травня закінченням війни.

Повернення американських дипломатів до посольства мало підкреслити нездатність президента Росії Володимира Путіна захопити українську столицю на початку конфлікту, який перетворився на важку війну на виснаження. Джерела у Держдепартаменті повідомили, що посольство сподівається повністю відновити роботу посольства у Києві та підняти там американський прапор найближчими тижнями.

Цей крок є частиною зусиль США щодо протидії російській пропаганді навколо конфлікту, яку США очікували побачити із Кремля 9 травня, повідомив CBS News один американський чиновник.

Адміністрація Байдена відкликала американських дипломатів із Києва 12 лютого, щоб уникнути ризику потенційних жертв, які могли б призвести до прямого втягування США у війну.

Американських дипломатів спочатку евакуювали до Львову, а потім вивезли з країни Співробітники посольства почали здійснювати одноденні поїздки у Львів на початку минулого тижня, щоб мати змогу працювати звідти з українськими колегами. Російські війська відступили з Києва та околиць на початку квітня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *