Російські чиновники погрожують Заходу ядерною війною за підтримку України

Російські чиновники погрожують Заходу ядерною війною за підтримку України

Фінляндія заявила в четвер, що подасть заявку на вступ до НАТО «без зволікання» на тлі війни в Україні, і очікується, що Швеція наслідуватиме її приклад. Про це пише CBC.

У відповідь на заяву Фінляндії про вступ до НАТО в четвер російське МЗС попередило, що «Росія буде змушена вжити заходів у відповідь військово-технічного та іншого характеру для протидії загрозам своїй національній безпеці».

У міністерстві заявили, що дії Фінляндії порушили колишні угоди з Росією.

Раніше в четвер офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що вступ Фінляндії до Організації Північноатлантичного договору «певно» становитиме загрозу для Росії.

Дмитро Медведєв, який є заступником голови Ради безпеки Росії, сказав, що підтримка НАТО з боку України «збільшила ймовірність того, що опосередкована війна, що триває, перетвориться на відкритий і прямий конфлікт між НАТО і Росією».

Він також заявив, що «завжди є ризик переростання такого конфлікту на повномасштабну ядерну війну, сценарій, який буде катастрофічним для всіх».

У коментарі до месенджера Медведєв закликав США та їхніх союзників замислитися про можливі наслідки своїх дій та «не давитися власною слиною у нападах русофобії».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *