Кличко: Мінськ позбавили статусу міста-побратима Києва

Кличко: Мінськ позбавили статусу міста-побратима Києва

Депутати Київської міської ради позбавили столицю Білорусі Мінськ статусу міста-побратима Києва, пише Київська міська державна адміністрація на офіційному сайті.

Про це мер Києва Віталій Кличко особисто заявив після засідання Київради. Міський голова підкреслив, що агресія Білорусі в бік України під час повномасштабної війни, яку веде на нашій землі Росія, є принципово неприйнятною.

«Мінськ уже навряд чи можна назвати містом-побратимом Києва. Тож нам нічого не заважало ухвалити рішення про позбавлення такого статусу столиці Білорусі. Країни, з території якої летіли ракети в українські міста та селища і відбувалося вторгнення російських військ до нашої держави», – підкреслив Віталій Кличко.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, місто Мінськ було серед низки міст-побратимів, з якими у столиці України було підписано документи щодо дружби, співпраці, партнерства та спорідненості.

Угода про співпрацю була підписана між Києвом та Мінськом 5 липня 1997 року.

Усього в списку побратимів української столиці є 59 міст.

Нагадаємо, що столиця України демонтувала пам’ятник радянської епохи та має намір перейменувати вулиці, що пов’язані з Росіє.

До того ж, українці в інших населених пунктах масово змінюють російські назви вулиць та зносять пам’ятники.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *