«Не бажаємо мати нічого спільного»: мер Одеси оголосив про дерусифікацію міста

«Не бажаємо мати нічого спільного»: мер Одеси оголосив про дерусифікацію міста

Міський голова Одеси Геннадій Труханов зробив заяву щодо планів по дерусифікації міста. Про це він написав на власній Facebook-сторінці.

«Йде четвертий місяць кровопролитної війни з російськими окупантами. День за днем ​​українці відстоюють своє право жити у вільній та незалежній країні. І з кожним днем ​​слова «братський народ» виглядають все лицемірнішими і цинічнішими», – зазначив Труханов.

Міський голова вважає, що деякі вулиці міста мають бути перейменовані, зокрема, Новомосковська, Бородінська, Курська, Воронезька, Чапаєва та інші. Також він наголосив на тому, що назви 24 одеських вулиць мають бути перекладені українською мовою. А ще 19 вулиць – отримати нові назви через заборону та засудження комуністичного режиму.

«Одеса зазнала своїх втрат у цій війні. І ми не бажаємо мати нічого спільного з державою, яка сьогодні намагається стерти наше місто, нашу країну з землі. Зокрема йдеться про назви одеських вулиць, які ніяк не пов’язані з історією Одеси!»

Як зазначив Труханов, перелік вулиць буде винесено на засідання історико-топонімічної комісії, а рішення приймуть депутати міської ради. Також він виразив думку щодо вписання у новітню історію Одеси та України імен та країн, які «так чи інакше ведуть нас до Перемоги».

«У Одесі може – і має! – з’явиться вулиця Героїв Маріуполя, площа Великої Британії. І, звичайно, ми створимо на місці скверу Воїнів АТО великий меморіал, де будуть увічнені імена всіх одеситів, хто поклав своє життя за Україну!», – додав мер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *