США досі імпортують російську нафту через інші країни: звіт

США досі імпортують російську нафту через інші країни: звіт

Російська нафта все ще потрапляє в США через імпорт палива, пише Houston Chronicle.

Незважаючи на заборону США на російську нафту, вона все ще потрапляє на ринок США через імпорт очищеного палива, такого як бензин і дизельне паливо, згідно з новим звітом Європейського некомерційного центру досліджень енергетики та чистого повітря.

Навіть коли США та деякі європейські країни заборонили російську нафту після вторгнення Росії в Україну в лютому, такі країни, як Індія, Франція, Китай, Об’єднані Арабські Емірати та Саудівська Аравія, збільшили імпорт, який потім переробляють і продають на світовий ринок.

Минулого року імпорт із цих країн становив 10 відсотків усього імпорту нафтопродуктів у США, причому Індія та Саудівська Аравія лідирують, згідно з федеральними даними.

Звіт з’явився через три місяці після того, як президент Джо Байден оголосив про заборону російської нафти, вугілля та скрапленого газу, щоб тиснути на президента Росії Володимира Путіна заради припинення війни. Але цей наказ не зупинив компанії від імпорту палива, очищеного з російської нафти.

Заборона в США, а також заборона в Польщі, Литві, Фінляндії та Естонії завдала шкоди експорту російської нафти. Але через різке зростання цін на нафту за останні шість місяців Росія заробляє 20 мільярдів доларів на місяць на експорті нафти, що на 50 % більше, ніж минулого року, за даними Міжнародного енергетичного агентства.

Протягом перших 100 днів після вторгнення Росії в Україну найбільшим покупцем російської нафти був Китай, за ним йшли Нідерланди, Італія, Німеччина та Туреччина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *