Міністр оборони України: озброєння від США дозволить повернути всі окуповані території

Міністр оборони України: озброєння від США дозволить повернути всі окуповані території

Американська зброя допоможе Україні повернути окуповані Росією території, включаючи Крим і Донбас, заявив міністр оборони України Олексій Резніков Метью Ченсу в ексклюзивному інтерв’ю CNN в Брюсселі.

«Ми збираємося звільнити всі наші території, усі, включно з Кримом, – сказав він. – Крим є стратегічною метою для України, тому що це українська територія. Але ми будемо рухатися крок за кроком».

Міністр оборони заявив, що першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшим втратам. Другим етапом, за його словами, є відкидання російських військ на позиції перед вторгненням 24 лютого.

Лише на третьому етапі будуть обговорення з партнерами України про те, «як звільнити території, зокрема Крим», – сказав Резніков. Українські чиновники заявляють, що не будуть використовувати зброю для нападу на міжнародно визнані території РФ, проте Україна не вважає Крим територією Росії.

На запитання, чи спроба повернути Крим військовими засобами ще більше спровокує Росію, яка вважає Крим частиною РФ, Резніков відповів, що це не розглядається.

«Неважливо. Тому що вони [росіяни] побачать все в Херсоні, вони побачать все в Запоріжжі, вони побачать все і в Маріуполі…», – сказав він CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *