РФ оштрафувала Google на $365 млн через інформацію про Україну

РФ оштрафувала Google на $365 млн через інформацію про Україну

Це не перший випадок, коли Росія накладає штраф на Google за контент про війну, пише CNET.

Російський суд оштрафував Google на 21 мільярд рублів (365 мільйонів доларів) за те, що він не видалив заборонений контент про війну в Україні, повідомив у понеділок Роскомнадзор, телекомунікаційний регулятор країни.

У Роскомнадзорі заявили, що штрафи є наслідком неодноразових відмов YouTube, який належить Google, видалити «фейки про хід військової спеціальної операції в Україні, що дискредитують збройні сили Російської Федерації» (Росія називає війну «спеціальною військовою операцією».) Агентство також заявило, що YouTube пропагував екстремістські погляди та закликав людей протестувати. Штраф базується на річному доході Google у Росії.

Сервіси Google, включаючи Пошук і Карти, залишаються доступними в країні, навіть незважаючи на те, що російський підрозділ компанії оголосив про банкрутство минулого місяця. Пошуковий гігант вилучив рекламу з Росії, скоротивши дохід від реклами YouTube та інших сервісів. Компанія призупинила виставлення рахунків у Play Store та магазині мобільних додатків і більше не прийматиме клієнтів Cloud. YouTube також заборонив відеоролики, які висвітлювали вторгнення Росії.

Це не перший штраф, який Google отримує від Росії. Минулого місяця її оштрафували на 260 000 доларів за те, що вона не локалізувала дані в межах країни.

Amazon, як і безліч інших технологічних компаній, вийшла з Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну. Росія заборонила Facebook і Instagram, що належать компанії Meta, відповідно до закону про екстремізм.

Триваюча кампанія тиску з боку західних країн і компаній має на меті ізолювати та економічно покарати Росію за війну, яка триває майже п’ять місяців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *