Білий дім: Росія спробує анексувати додаткові українські территорії

Білий дім: Росія спробує анексувати додаткові українські территорії

Білий дім заявив у вівторок, що має дані розвідки, які вказують на те, що Росія вживає заходів для анексії додаткової частини України, пише CNBC.

«Ми бачимо багато доказів і розвідувальних даних, а також даних у відкритому доступі, що Росія має намір спробувати анексувати додаткові українські території», — сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі журналістам у Білому домі.

Кірбі додав, що США спостерігали подібну російську гру в 2014 році до того, як Кремль анексував Крим.

«Росія встановлює нелегітимних довірених осіб на підконтрольних їй територіях України. Ми знаємо їхні подальші дії», – сказав Кірбі.

«Ми хочемо пояснити це американському народу. Це нікого не обдурить», – додав він.

Колишній речник Пентагону сказав, що Москва намагається створити філії російських банків, щоб зробити рубль валютою за замовчуванням у регіонах, які вона хоче анексувати. Кірбі повідомив, що російські сили беруть під контроль телевізійні вежі, щоб контролювати комунікації.

У США також вважають, що Москва змушує жителів України подавати документи на російське громадянство та отримувати російські паспорти.

Кірбі сказав, що адміністрація Байдена готує новий пакет військової допомоги Україні. Майбутній пакет, 16-й транш США, буде адаптований до бойових дій на сході України. Сполучені Штати надали близько 8 мільярдів доларів на безпекову допомогу з початку повномасштабної війни, у тому числі близько 2,2 мільярда доларів за останній місяць.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *