Під час візиту до США Зеленська зустрілася з Байденами та виступила перед Конгресом

Під час візиту до США Зеленська зустрілася з Байденами та виступила перед Конгресом

Перша леді України Олена Зеленська у вівторок приїхала у Білий дім, щоб приватно зустрітися з першою леді Джилл Байден і взяти участь у більшій двосторонній зустрічі з американськими офіційними особами, пише CNN.

У Білому домі Зеленську зустріли президент Джо Байден і перша леді Джилл Байден. Президент вручив Зеленській великий букет квітів, коли вона вийшла з машини, і дві перші леді обійнялися.

Зеленська спочатку взяла участь у приватній зустрічі з Джилл Байден, після чого відбулася розширена двостороння зустріч із другим джентльменом Дугласом Емхоффом, послом США в ООН Ліндою Томас-Грінфілд, заступником адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку Ізобель Коулман, заступником держсекретаря США з політичних питань Торією Нуланд і головним лікарем США Вівеком Мерті.

Під час двосторонньої зустрічі, зазначають у Білому домі, перші леді «обговорили, як Сполучені Штати можуть продовжувати полегшувати страждання через підтримку та гуманітарну допомогу українському народу, а також необхідність притягнення до відповідальності винних у військових злочинах та інших звірствах».

Цього тижня Зеленська перебуває у Вашингтоні, щоб висвітлити людську ціну триваючої війни Росії проти України. У понеділок вона зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і адміністратором USAID Самантою Пауер, а в середу вранці виступила із промовою перед членами Конгресу на Капітолійському пагорбі.

У Конгресі пані Зеленська звернулася з емоційним проханням через те, що Росія продовжує свій смертоносний напад на Україну, пише Fox News.

Зеленська наголосила на звірствах, які російські війська чинили над мирним населенням, зокрема над дітьми в Україні. Українська перша леді звернулася з проханням про зброю, щоб відбити наступ Росії.

«Я звертаюся до вас від імені всіх загиблих. Від імені людей, які втратили руки та ноги. Від імені людей, які ще живі та цілі. Від тих, хто воює, і хто чекає на свої рідних з передової. Я прошу річ, яку я б хотіла ніколи не просити. Я прошу у вас зброю. Зброю не для того, щоб нести війну на чужу землю. А щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я прошу вас протиповітряну оборону. Щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, дитячі кімнати і цілі сім’ї», – сказала Зеленська, яку цитує Obozrevatel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *