Зеленський спростував російський фейк про свою важку хворобу

Зеленський спростував російський фейк про свою важку хворобу

Президент України Володимир Зеленський звернувся до соціальних мереж, щоб розвіяти дезінформацію про те, що він втратив контроль над країною після хвороби, пише Newsweek.

Виглядаючи здоровим на відео в Instagram, опублікованому в четвер, Зеленський звинуватив Росію в черговій кібератаці проти України. Цього разу, за його словами, у поширенні «фейкових новин» про те, що його госпіталізували та що він потребує інтенсивної терапії.

«Так ось, знаходжусь я в кабінеті, – сказав Зеленський на відео. – Так міцно, як зараз, я себе ніколи не ще відчував. І погана новина для вас всіх, хто запускає такі фейки, – я не один, нас таких 40 мільйонів».

У відео Зеленський з’явився зі свого офіційного офісу. Президент України завершив відео словами: «І при всій повазі до похилого віку, але 44 – це не 70», маючи на увазі 69-річного президента Росії Володимира Путіна, який також неодноразово був об’єктом повідомлень про погане здоров’я.

Відео можна подивитися у офіційному Instagram президента України.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила в Telegram у четвер, що кіберзлочинці зламали українські радіостанції, щоб поширити неправдиву інформацію про те, що голова парламенту країни вступив на посаду керівника країни після того, як непрацездатний Зеленський не зміг виконувати цю роботу.

ТАВР Медіа, українська телерадіокомпанія, яка стала об’єктом атаки, заявила у Facebook, що заяви про стан здоров’я Зеленського “не відповідають дійсності”, і компанія працює над вирішенням проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *