Президент України оцінив результати візиту першої леді до США

Президент України оцінив результати візиту першої леді до США

Результати візиту першої леді України Олени Зеленської до Вашингтона починають матеріалізуватися, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні в четвер, пише Voanews.

Зеленський повідомив, що сенатори США Джеймс Ріш, Бенджамін Кардін, Роджер Вікер, Річард Блюменталь, Роб Портман, Жанна Шахін і Ліндсі Грем представили проект резолюції про визнання дій Росії в Україні геноцидом.

«Згідно з проектом документа, – сказав Зеленський, – Сенат США засуджує Росію за вчинення актів геноциду проти народу України; закликає Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоб запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу; підтримує трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності за агресивну війну, військові злочини, злочини проти людяності та геноцид».

«Всіма своїми терактами проти українців і нашої країни Росія тільки закопує сама себе», – сказав Зеленський.

Водночас він заявив, що після наради зі своїм військовим керівництвом і штабом напередодні вони дійшли висновку: «Ми маємо значний потенціал для просування наших сил на фронті та для нанесення нових значних втрат окупантам».

Днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив державним ЗМІ, що Росія прагне розширити операції через триваючі поставки зброї в Україну зі Сполучених Штатів та інших західних країн.

«Тепер географія змінилася, — сказав Лавров державному телебаченню. — Це не тільки Донецька і Луганська області. Це Херсонська, Запорізька області та ряд інших територій. Цей процес триває, послідовно і наполегливо».

Однак представники західної розвідки ставлять під сумнів здатність Росії реалізувати свою загрозу.

«Я думаю, що вони ось-ось вичерпаються, — сказав Річард Мур, керівник британської розвідувальної служби MI6. — Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати робочу силу, матеріали протягом наступних кількох тижнів. Це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *