Екс-гравець каліфорнійської команди продає чемпіонські персні NBA, щоб допомогти Україні

Екс-гравець каліфорнійської команди продає чемпіонські персні NBA, щоб допомогти Україні

Колишній гравець Los Angeles Lakers Слава Медведенко продає свої дві чемпіонські каблучки НБА, щоб зібрати гроші для рідної України, пише Voanews.

Медведенко був потужним форвардом у чемпіонських командах Lakers у 2001 та 2002 роках, грав разом із Кобі Брайантом та Шакілом О’Нілом.

SCP Auctions передає всю остаточну вартість продажу обох перснів фонду Медведенка Fly High Foundation. Його мета – підтримати українських дітей шляхом відновлення спортивної інфраструктури шкіл зруйнованої війною країни та започаткувати мережу соціальних спортивних клубів.

Аукціон триватиме з середи до 5 серпня. За оцінками компанії Laguna Niguel, Каліфорнія, обидві каблучки принесуть щонайменше 100 000 доларів.

Медведенко сказав, що вирішив продати персні після того, як піднявся на дах одного з найвищих будинків у своєму районі Києва і побачив, як ракети, запущені російськими військами, летять у нічному небі.

«У цей момент я просто вирішив: навіщо мені ці каблучки, якщо вони просто лежать у мене в сейфі? — сказав Медведенко. — Я просто визнав, що можу померти. Я маю їх продати, щоб показати людям лідерство, допомогти моєму українському народу жити краще, допомогти дітям».

Після того, як Росія повномасштабно вторглася в Україну в лютому, 43-річний Медведенко відправив трьох своїх дітей до бабусі в іншу частину країни, а сам пішов захищати Батьківщину у лавах тероборони. Через п’ять місяців війни Медведенко возз’єднався з родиною в Києві.

Окрім гуманітарних зусиль, він має довгострокові цілі допомоги своїй країні.

«Після перемоги ми обов’язково повернемося до питання якісних змін у спорті, — сказав він. — За десять років у Сполучених Штатах я побачив, як це працює. Сподіваюся, у мене є ідеальна модель для зміни українського спорту».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *