Лавров: «Головна мета РФ — звільнити українців від режиму Зеленського»

Лавров: «Головна мета РФ — звільнити українців від режиму Зеленського»

Росія, схоже, змінила курс, і тепер головний дипломат країни каже, що головна мета Москви — повалити уряд президента України Володимира Зеленського, поки російські артилерійські обстріли та авіаудари продовжують завдавати ударів по містах по всій Україні. Про це пише USA Today.

Ця ремарка російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова прозвучала на тлі зусиль України відновити експорт зерна зі своїх чорноморських портів, що допомогло б зменшити глобальний дефіцит продовольства згідно з новою угодою, за якою слідував російський удар по Одесі на минулих вихідних.

Виступаючи перед посланцями на саміті Ліги арабських держав у Каїрі ввечері в неділю, Лавров сказав, що Москва має намір допомогти українцям «звільнитися від тягаря цього абсолютно неприйнятного режиму».

Лавров звинуватив Київ і «його західних союзників» у пропаганді, спрямованій на те, щоб Україна «стала одвічним ворогом Росії».

«Російський і український народи продовжували б жити разом, ми обов’язково допоможемо українському народу позбутися режиму, який є абсолютно антинародним і антиісторичним», — сказав він.

Зауваження Лаврова різко контрастували з лінією Кремля на початку війни, коли російські офіційні особи неодноразово наголошували, що вони не прагнули повалити уряд Зеленського.

Лавров стверджував, що Росія була готова домовитися про угоду про припинення бойових дій у березні, коли Київ змінив курс і оголосив про свій намір розгромити Росію на полі бою, додавши, що Захід заохочував Україну продовжувати боротьбу.

«Захід наполягає на тому, що Україна не повинна починати переговори, поки Росія не зазнає поразки на полі бою», — сказав Лавров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *