Українка винайшла сонячні панелі, які допоможуть зменшити залежність від енергоносіїв РФ

Українка винайшла сонячні панелі, які допоможуть зменшити залежність від енергоносіїв РФ

Оскільки світ продовжує підживлювати залежність від викопного палива, жоден континент не застрахований від наслідків глобального потепління, таких як повені, посухи, сильні шторми та лісові пожежі, нагадує Interesting Ingineering.

Щоб запобігти цьому, світ намагається перейти на такі альтернативи, як відновлювані джерела енергії та ядерна енергетика, і українська підприємиця Кароліна Атцподіна винайшла геніальний спосіб зробити це.

Згідно з першим звітом TechCrunch, її стартап WeDoSolar надає вертикальні сонячні панелі, які легко кріпляться на балконах за допомогою погодостійких ременів навіть користувачами, які не розбираються в техніці.

Примітно, що продукт може допомогти зменшити викиди CO2 на 1322 фунти (600 кг) і заощадити 25 відсотків електроенергії. Це також потенційно може запропонувати полегшення поточній енергетичній кризі в Європі, яка посилилася вторгненням Росії в Україну, оскільки протягом багатьох років Європа стала сильно залежати від російських джерел енергії.

Вертикальну сонячну панель створили німецькі інженери. Згідно з веб-сайтом WeDoSolar, набір є найлегшим у світі сонячним рішенням для балконів. Набір складається з 2,2 фунтів (1 кг) восьми панелей, які можна легко прикріпити до балконної огорожі за допомогою стійких до погодних умов ременів без допомоги експерта. Тоді, якщо вам треба буде переїхати, ви легко зможете взяти з собою сонячні панелі.

Після підключення до звичайної розетки миттєво починається процес використання сонячної енергії для живлення всієї побутової техніки. Крім того, у системи є “смарт” додаток, який дозволяє користувачам відстежувати енергію, вироблену їхніми сонячними панелями.

Ідея прийшла в голову Атцподіній та її співзасновнику, коли вони шукали швидші способи скорочення викидів CO2, щоб забезпечити чисте майбутнє для наступних поколінь.

Набір з 8 панелей можна придбати безпосередньо за 1331 долар США (1299 євро) або як безкоштовну модель для оренди для власників електромобілів в обмін на сертифікати CO2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *