Зеленський звернувся до американців, незадоволених витратами США на підтримку України

Зеленський звернувся до американців, незадоволених витратами США на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що американцям, які обурюються ціною підтримки США у боротьбі України з російською агресією, варто пам’ятати, що «ми боремося за абсолютно спільні цінності». Про це пише Newsweek.

Журналіст та телеведучий Пірс Морган запитав Зеленського, чи не хвилюється він через те, що американці можуть бути стурбовані сумою, яку Вашингтон витрачає на військову підтримку ЗСУ.

У червні інфляція за попередні 12 місяців досягла 9,1%, що є найвищим рівнем з 1981 року. У травні президент Джо Байден підписав пакет допомоги Україні на суму 40 мільярдів доларів, а також постачання від США артилерійських ракетних систем M142 або HIMARS, які мали велике значення на полі бою проти російських військ.

Через значні витрати вдома, ціна підтримки від США може стати проблемою для американців на виборах у середині листопада. Але Зеленський сказав, що війна Росії в Україні – «це все-таки війна проти тих цінностей, які сповідують у США та Європі».

«Поки ми протистоїмо цьому, цілісність Сполучених Штатів зберігатиметься, тому ми віддаємо життя за ваші цінності та спільну безпеку світу», — сказав Зеленський.

«Інфляція — це ніщо, COVID — це ніщо, — сказав він, — запитайте тих людей, які втратили своїх дітей, свій спокій, своє майно. Хто думає про маски та COVID? Хто думає про інфляцію? Це другорядне, головне — вижити і зберегти своє життя, свою родину, свою країну, — сказав він. — Ми робимо цю роботу, але Захід має нам допомогти. Ми боремося за абсолютно спільні цінності».

Морган взяв інтерв’ю у Зеленського разом із його дружиною Оленою, яка щойно повернулася зі столиці США, де звернулася до Конгресу з проханням про додаткову допомогу у війні.

На запитання, чи варто Байдену приїхати до Києва, Зеленський відповів: «дуже, тому що це буде найсильніший сигнал, який може бути даний на підтримку України». Проте зрештою такий визіт буде рішенням безпеки. «Я думаю, якщо у нього буде шанс, він приїде».

Зеленський також сказав, що найстрашніше у Володимирі Путіні те, «що він насправді при розумі, і він розуміє, що робить. Він знає, скільки людей він убив. Він знає, скільки людей було зґвалтовано».

На запитання, чи можуть США зробити більше для допомоги Україні, Зеленський відповів: «Допомоги буде недостатньо, поки війна не закінчиться, і поки ми не переможемо».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *