Фонд з Північної Каліфорнії оплатить IT-навчання 200 біженців з України

Фонд з Північної Каліфорнії оплатить IT-навчання 200 біженців з України

Благодійний фонд Nova Ukraine підтримує українців, надаючи постраждалим від російської агресії IT-стипендії, пише PR News Wire.

Благодійний фонд виділяє 200 грантів, які покривають 100% вартості преміум-плану курсу «Front-end development» на освітній платформі Prometheus+. Навчання розпочнеться 8 серпня і триватиме 3 місяці.

«ІТ – єдина галузь в Україні, яка виросла в першій половині 2022 року. Це оголошення є першим кроком плану Prometheus і наших партнерів допомогти 50 тисячам українців отримати роботу в ІТ і прискорити відновлення економіки під час війни», – розповів співзасновник Prometheus Іван Примаченко.

«Як організація, заснована в Кремнієвій долині, ми розуміємо важливість ІТ-навичок і вплив, який додаткові ІТ-працівники матимуть на економіку України. Для нас велика честь співпрацювати з нашими друзями з Prometheus у цьому проекті та ми прагнемо продовжувати допомагати народу України», – сказав співголова «Nova Ukraine» Нік Білогорський.

Навчальна програма побудована навколо знань і навичок, необхідних для пошуку першої роботи в одній із найбільш затребуваних спеціальностей в ІТ: на студентів чекає 20 годин відеолекцій, 50 практичних завдань, курсовий проект і підтримка викладача в чаті. Більше про курс – за посиланням.

Хто може претендувати на цю стипендію?

  • українці, які виїхали з тимчасово окупованих територій і були там зареєстровані станом на 24 лютого 2022 року;
  • українці, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи або право на тимчасовий захист за кордоном після 24 лютого 2022 року;
  • військовослужбовці, які брали участь у російсько-українській війні або були учасниками АТО/ООС/російсько-української війни, а також члени їх сімей (батьки, дружина/чоловік, діти).

Для реєстрації в стипендіальній програмі необхідно до 2 серпня 2022 року заповнити форму.

«Nova Ukraine» — український благодійний фонд у США, який з 2014 року сприяє всебічному розвитку України. Організовує збір гуманітарної допомоги для постраждалих від війни, підтримує освітні проекти, культурні заходи та сприяє зміцненню громадянського суспільства в Україні.

Prometheus – найбільша в Україні освітня онлайн-платформа з понад 250 масовими відкритими онлайн-курсами та 1 800 000 студентів. Платформа пропонує онлайн-курси з ІТ, підприємництва, англійської мови, особистісного розвитку, підготовки до ЗНО та підвищення кваліфікації для вчителів і лікарів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *