РФ у 60 разів частіше атакує цивільні об’єкти, ніж військові: звіт

РФ у 60 разів частіше атакує цивільні об’єкти, ніж військові: звіт

За п’ять місяців повномасштабного вторгнення в Україну російський агресор атакував цивільні об’єкти у 60 разів частіше, ніж військові. Про це в Telegram заявив Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України, повідомляє Ukrinform.

«Попри заяви Путіна, що «російська армія не завдає ударів по цивільних об’єктах», за п’ять місяців війни Росія атакувала цивільні об’єкти приблизно в 60 разів частіше, ніж військові. У кількісному вираженні це 17,3 тисяч ударів по цивільних об’єктах і близько 300 – по військових. В першу чергу російські окупанти завдають ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в прифронтових населених пунктах», – йдеться у повідомленні.

За даними ЦПД, Кремль розраховує, що такі обстріли спонукатимуть місцевих жителів припинити опір і виступити проти «київського режиму».

«Політика випаленої землі» замінила ставку російської армії на проникнення мобільних диверсійних груп у глиб країни, що не вдалося реалізувати.

Загалом у Маріуполі, Харкові, Чернігові, Бучі, Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджено або зруйновано понад 50% загального житлового фонду. Понад 3,5 мільйона українців втратили домівки, а це 8% населення країни.

Російські війська також обстрілюють заклади охорони здоров’я та освіти, об’єкти культури. Зокрема, по всій Україні пошкоджено понад 830 закладів охорони здоров’я, 2129 закладів освіти та 530 об’єктів культури і мистецтва.

Ще однією причиною частих ударів по цивільних об’єктах є низька точність російської зброї та те, що російські війська, можливо, використовують застарілі або невірні дані. За даними ЦПД, понад 70% російських ракет не влучають у ціль.

Тим не менш, використання «політики випаленої землі» визнається військовим злочином і тероризмом у всьому світі, підкреслив ЦПД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *