Трамп заявив, що Україні слід було відмовитися від Криму та НАТО для уникнення війни

Трамп заявив, що Україні слід було відмовитися від Криму та НАТО для уникнення війни

Дональд Трамп припустив, що Україні слід було домовитися з президентом Володимиром Путіним, щоб запобігти вторгненню Росії в країну, пише Newsweek.

Під час виступу в подкасті The Clay Travis & Buck Sexton Show 45 президент США припустив, що Україна могла б «віддати» територію Криму, який був анексований Росією в 2014 році, або погодитися не вступати в НАТО.

Трамп висказав свою неодноразову позицію про те, що вторгнення Росії «ніколи б не відбулося», якби він все ще був президентом.

«Він [Путін] не зробив би цього, якби був я. Він би цього не зробив. Як мінімум, вони повинні були укласти угоду, — сказав Трамп. — Вони могли відмовитися від Криму. Вони могли щось зробити з НАТО: „Добре, ми не приєднаємося до НАТО“, і у них була б країна. Тому що я вірю, що Путін хотів укласти угоду».

«І тепер я не думаю, що він хоче укладати угоду. Я думаю, що це набагато важче. Він бомбить там усе. Я маю на увазі, що він захопить там усе. Дуже, дуже сумно дивитися на те, що сталося з Україною», — додав він.

Трамп сказав, що він не вірить, що Путін «коли-небудь збирався» розпочати війну з Україною, але тепер «скоріше отримає всю країну, коли вже почав».

У лютому Трамп назвав тактику Путіна щодо визнання двох самопроголошених республік на сході України та відправлення російських військ у регіони під виглядом «миротворчих операцій» «геніальною» та «дуже кмітливою».

Пізніше Трамп подвоїв свою похвалу російському президенту, сказавши натовпу на своєму курорті Мар-а-Лаго у Флориді, що Путін був «досить розумним» , оскільки він «захопив країну за санкції вартістю 2 долари».

Щоправда, як нагадує Eurointegration, наприкінці лютого Трамп висловив співчуття українцям і цього разу похвалив президента України Володимира Зеленського, назвавши його «сміливим», оскільки той залишається в Києві.

«Напад Росії на Україну жахливий. Ми молимося за гордий народ України. Боже, благослови їх усіх», — сказав тоді Трамп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *