США вперше наклали санкції на Аліну Кабаєву через її зв’язок із Путіним

США вперше наклали санкції на Аліну Кабаєву через її зв’язок із Путіним

Департамент фінансів США у вівторок наклав санкції на Аліну Кабаєву – за чутками, коханку президента Росії Володимира Путіна, пише Business Insider.

У заяві департаменту йдеться, що новий раунд санкцій спрямований на кількох пов’язаних із Кремлем представників еліт, таких як Кабаєва, 39-річна колишня олімпійська гімнастка, заявляючи, що ці особи фінансово сприяли розпалюванню триваючої та неспровокованої війни Росії в Україні.

«Оскільки невинні люди страждають від незаконної агресивної війни Росії, союзники Путіна збагатилися та фінансували розкішний спосіб життя», — заявила міністр фінансів Джанет Єллен.

Вона сказала, що департамент «використовуватиме всі наявні інструменти, щоб переконатися, що російські еліти та кремлівські посередники будуть притягнуті до відповідальності за свою співучасть у війні, яка коштувала незліченних життів».

«Разом із нашими союзниками Сполучені Штати також продовжуватимуть пригнічувати доходи та обладнання, що лежить в основі неспровокованої війни Росії в Україні», — сказала вона.

Кабаєва вже багато років, за думкою широкого загалу, пов’язана романтичними стосунками з Путіним, який не розповідає про своє особисте життя та не підтверджує стосунки. Подейкують, що у них навіть є спільні діти.

За даними Департаменту фінансів, Кабаєва є колишнім членом Держдуми Росії, палати її парламенту, і «має тісні стосунки» з російським президентом.

Кабаєва, яка є керівником прокремлівської медіагрупи, вже потрапила під санкції Великобританії, Канади та Євросоюзу. До цього часу США опиралися закликам застосувати до неї санкції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *