Волонтери в Каліфорнії проводять фестивалі їжі на допомогу Україні

Волонтери в Каліфорнії проводять фестивалі їжі на допомогу Україні

Волонтерки Христина та Юлія готували усю попереднью ніч для цього харчового вестивалю, розповідає Voanews.

«40 літрів холодного борщу, 50 літрів гарячого, 2 види веганських борщів», – каже одна з волонтерок.

Група волонтерів організувала цей фестиваль їжі в Лос-Анджелесі, щоб зібрати більше грошей для України. Вони вже відправили в країну десятки тисяч доларів і потужне послання молоді.

«Ми хотіли дати цьому новому поколінню відчути, що світ не весь злий, що є люди, які хочуть допомагати», – сказала Юлія.

Вони кажуть, що не могли просто залишитися осторонь. У багатьох є друзі чи родичі в Україні.

«Ми просто група з 14 друзів. Це вже третій збір коштів, який ми організовуємо, щоб допомогти народу України. Життя кардинально змінилося – було життя до війни, а тепер є життя після початку війни», – розповіла Юлія Хоміна, ще одна волонтерка.

Фото: кадр видео voanews.com

Галина Бондар – волонтерка, яка постійно підтримує зв’язок з українськими біженцями. Вона допомагає родинам дістатися до США з України завдяки програмі Білого дому «Єднання заради України».

«Багато людей шукають допомоги, вони не можуть потрапити в США, якщо тут немає людини, яка б могла виступити спонсором. Я виступила спонсором для п’яти людей – жінок, жінок з дітьми», – розповіла Галина.

Олена Токарєва сама є біженкою з України. Вона каже, що тяжкість війни особливо важка у моменти, коли вона телефонує додому.

«Дуже часто в кінці нашої розмови мої друзі та родичі починають плакати і кажуть: “Ми ж ще побачимось, так?”, а я оптимістично кажу: “Ти що! Звісно побачимось! У нас стільки планів!”, але коли я кидаю слухавку, то також починаю плакати, тому що насправді не знаю, чи побачимося ми знову», — зізналася Олена.

Хоча багато волонтерів є українцями, багато інших – ні.

«Зараз я дуже відкритий до труднощів, через які проходять усі, можливо, навіть приділяю трохи більше свого часу, або стільки часу, скільки можу, щоб підтримати інших людей, яким дійсно це потрібно”, – каже Арнольд Лі, житель Лос-Анджелеса.

За словами волонтерів, мета фестивалів — не лише зібрати гроші для України, а й привернути увагу до триваючої війни Росії проти свого сусіда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *