Український бізнесмен заявив, що наклав єврейське прокляття на Путіна

Український бізнесмен заявив, що наклав єврейське прокляття на Путіна

Український бізнесмен Геннадій Корбан застосував «смертельне прокляття» Пульса де-нура проти президента Росії Володимира Путіна, заявив він у п’ятницю. Про це пише Jerusalem Post.

«Пульса де-нура – складна, важка процедура, – сказав Корбан в інтерв’ю Українському Радіо НВ. – Я не є людиною, яка суворо дотримується обрядів, хоча людина віруюча, але думаю, що це якимось чином також вплинуло на те, що досі по Дніпру не вдарили. Я хочу постукати по дереву, не хочу наврочити, не дай Боже, проте це так».

«До речі, можливо, це ірраціональна логіка, але дуже часто такі диктатори, як Путін, Гітлер і Сталін, дуже ірраціональні в цьому плані і вірять у багато магічних, містичних речей, – сказав він. – Адже ми знаємо з різних літописів, що під керівництвом цих людей були якісь шамани, астрологи та нетрадиційні цілителі. Тому ці люди дуже схильні вірити і бояться якихось містичних речей».

Корбан назвав те, що він зробив, «попередженням».

«Я попередив Путіна, — сказав він. — Нехай думає і робить висновки сам. Іншими словами, Пульса де-нура – це не просто процедура, яку можна почати коли завгодно. Це процедура, коли ви маєте попередити ворога чи особу, яку ви хочете піддати цій процедурі офіційно, щоб він знав, що проти нього розпочинається така процедура».

Підприємець попередив, що накладе прокляття, ще в середині липня, написавши про це на своїй сторінці у Facebook. Корбан — бізнесмен, член опікунської ради єврейської громади Дніпра. Він був заарештований у 2016 році у зв’язку з хабарем у 150 тисяч доларів, який, за словами поліції, він дав судді. Розслідування триває. У липні Корбана позбавили громадянства України, назвавши причину наявністю іноземного громадянства (Ізраїлю).

Дехто приписує ритуал Пульса де-нура каббалістичному тексту Зоар або іншим єврейським містичним творам, хоча дослідження показали, що перший випадок прокляття, який будь-коли згадувався або використовувався, схоже, був у 20 столітті.

Незважаючи на те, що арамейський термін Пульса де-нура дійсно зустрічається в Зоар та інших роботах, він майже завжди використовується в метафоричному сенсі для опису освіти, захисту або покарання.

Ритуал зазвичай описується як такий, що передбачає збирання принаймні 10 містиків опівночі після посту протягом трьох днів поспіль. Містики запалюють чорні свічки, дмуть у шофар і промовляють прокляття перед тим, як задути свічки.

У минулому прокляття Пульса де-нура використовувалося ізраїльськими активістами проти колишніх прем’єр-міністрів Іцхака Рабіна, Нафталі Беннета та Аріеля Шарона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *