Путін звинуватив США у затягуванні війни в Україні через власні інтереси

Путін звинуватив США у затягуванні війни в Україні через власні інтереси

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Сполучені Штати у спробах заохотити розширені військові дії в Україні в рамках того, що він назвав намаганнями Вашингтона «зберегти свою глобальну гегемонію». Про це пише PBS.

Виступаючи на конференції з безпеки, в якій взяли участь військові з Африки, Азії та Латинської Америки, Путін підтвердив свою давню заяву про те, що він увів війська в Україну у відповідь на те, що Вашингтон нібито перетворив країну на «антиросійський» оплот.

«Їм потрібні конфлікти, щоб зберегти свою гегемонію, — заявив Путін. — Тому вони перетворили український народ на гарматне м’ясо. Ситуація в Україні показує, що Сполучені Штати намагаються затягнути конфлікт, і вони діють точно так само, намагаючись розпалити конфлікти в Азії, Африці та Латинській Америці».

Ця промова стала найновішою спробою російського лідера згуртувати підтримку дій Москви в Україні на тлі жорстоких санкцій Заходу, спрямованих на російську економіку та фінанси, а також на її урядові структури, високопосадовців і бізнес.

Путін також провів паралелі між підтримкою США Україною та недавнім візитом до Тайваню спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, звинувативши, що обидва вони нібито були частиною американської спроби розпалювати глобальну нестабільність.

«Американська авантюра на Тайвані була не просто поїздкою безвідповідального політика. Це була частина цілеспрямованої і свідомої стратегії США, спрямованої на дестабілізацію ситуації і створення хаосу в регіоні і в усьому світі, відверта демонстрація неповаги до суверенітету іншої країни та її власних міжнародних зобов’язань», — сказав Путін.

Він заявив, що «західні глобалістичні еліти» намагаються «перекласти провину за власні невдачі на Росію та Китай», додавши, що «як би не намагалися бенефіціари нинішньої глобалістичної моделі за неї чіплятися, вона приречена».

«Епоха однополярного світового порядку добігає кінця», — додав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *