Сакраменто – одне з двох міст у США, де українці можуть здати іспити до коледжу

Сакраменто – одне з двох міст у США, де українці можуть здати іспити до коледжу

Через шість місяців російської війни проти України українським підліткам, які вимушено покинули країну, все ще доводиться турбуватися про те, що буде далі з їхнім життям і освітою. Про це пише KCRA.

Щоб допомогти з цим, Сакраменто та Нью-Йорк пропонують тести, необхідні для вступу до університетів. Це єдині два міста в країні, які надають таку послугу.

«Це була середина навчального року. На наступний ранок вони збиралися йти до школи, і це так і не відбулося», — розповів генеральний консул України Дмитро Кушнерук.

Війна повністю зламала життя кожного, включно з підлітками, які вже в середній школі стикаються з великою невизначеністю.

«Кожного дня ми чули багато бомб, багато стрілянини, і нам було важко», — розповідає 16-річний Микита Лебідь з Києва.

Хлопець зізнається, що взагалі досить важко бути підлітком, не кажучи вже про необхідність уникнути війни у ​​власній країні. Він виїхав із родиною, проте війна змусила його залишити друзів. Через те він засмучений ситуацією ще більше.

17-річна Вікторія Балакшина зараз живе в Сан-Хосе зі своєю тіткою Іриною Духрін. У певний момент сім’я не знала, чи вдасться їм вижити.

«Вона все ще відчуває страх, особливо гучних звуків, але вона рада, що тут, і намагається вивчити англійську», — сказала Духрін.

Департамент освіти вирішив, що молоді жертви війни потребують стабільності, і дозволив складати іспити в Українсько-американському домі в Сакраменто.

«Це дає їм можливість продовжувати вести нормальний спосіб життя, так, ніби це було до 24 лютого, коли Росія почала цю війну», — сказав Кушнерук.

Лебідь, який живе в Ріно, сказав, що хоче навчатися в коледжі в Неваді. Балакшина сказала, що навчатиметься в Каліфорнії, але вважає важливим повернення молоді в Україну, щоб дати країні надію.

19 абітурієнтів, які складали іспити, прибули з Огайо, Колорадо, Вашингтона, Невади та різних міст Каліфорнії. Результати іспитів вони отримають 21 серпня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *