Путін наказав завербувати більше сотні тисяч військових після втрат в Україні

Путін наказав завербувати більше сотні тисяч військових після втрат в Україні

Указ президента збільшить чисельність військ до 1,15 мільйона — так Кремль нарощує війська після втрат в Україні, пише Bloomberg.

Президент Володимир Путін наказав своїй армії збільшити загальну чисельність військ на 137 000 до 1,15 мільйона, що є найвищим показником за понад десять років, оскільки Росія готується до війни проти українських сил, яких підтримують США та їх союзники.

У короткому указі Путіна, опублікованому на сайті Кремля, не пояснюється мотивація підвищення і звідки візьмуться новобранці. Росія звернулася до приватних військових підрядників, місцевих «добровольців» і новобранців із числа в’язнів, щоб відновити втрати, яких вона зазнала за шість місяців після вторгнення. Поки що Кремль уникав масової мобілізації чи навіть офіційного оголошення війни, намагаючись обмежити внутрішні наслідки кампанії.

Але оскільки останніми тижнями її просування зупинилося перед лицем запеклого українського опору та зростаючих поставок сучасної американської та європейської зброї, російські військові перебувають під зростаючим тиском щодо виконання обіцяних Кремлем цілей.

Російські чоловіки мають прослужити один рік у збройних силах, але Кремль заявив, що не відправлятиме призовників в Україну. Але велика кількість жертв конфлікту призвела до припущень, що уряд може прагнути залучити більше солдатів, і влада вже підвищила максимальний вік для реєстрації.

Колін Каль, заступник голови департамента оборони США з питань політики, заявив цього місяця, що, ймовірно, близько 80 000 російських військових були вбиті або поранені в Україні менш ніж за шість місяців.

Таке значне збільшення, як передбачене в указі Путіна, може стати проблемою, враховуючи скорочення населення Росії, особливо серед молодшого віку. Ще до війни Кремль пропонував новобранцям із сусідніх країн отримати громадянство, якщо вони служать у його армії.

Востаннє Путін змінював чисельність військ у 2017 році, підвищивши її на 13 628 військовослужбовців, але останнім указом вона доведена до найвищого рівня принаймні з 2005 року, коли Росія більше покладалася на призовників.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *