Українська біженка у Сакраменто допомагає військовим та лікарням на Батьківщині

Українська біженка у Сакраменто допомагає військовим та лікарням на Батьківщині

21-річна українська біженка Сандра перебувала у відпустці в Ізраїлі, коли в лютому почалася війна. Відтоді вона не поверталася додому і не бачила рідних, пише CBS News.

Все, що у неї є, це пам’ять про обличчя її батьків та фотографії на її телефоні, які було зроблено за кілька місяців до того, як російські війська вторглися на її Батьківщину.

«Я дуже сумую за ними, але мені трохи тепліє на серці, коли я дивлюся на них», — сказала Сандра.

Зараз вона живе зі своїм двоюрідним братом у Сакраменто. Вона може спілкуватися з рідними лише по телефону. Час від часу вона отримує смс від свого батька, який є солдатом і воює на передовій.

Зараз Сандра робить усе можливе, щоб допомогти боротьбі в Україні, працюючи в Ukrainian American House, некомерційній організації, яка надає важливу підтримку країні. Вона координує доставку їжі, води та медикаментів у госпіталі та на передову.

«Я справді знаю, що ми переходимо до міст, де живе мій батько. Тому я справді вірю, що те, що я роблю, дістається до нього», — каже вона.

Сандра каже, що планує повернутися в Україну, щойно буде безпечно.

«Моє тверде бажання повернутися в Україну з усім досвідом, який я зібрала, і зробити щось для своєї країни, щоб служити їй», — ділиться українка.

Щоб дізнатися більше про Ukrainian American House і як ви можете допомогти їхнім зусиллям, натисніть тут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *