Більшість американців вважає, що США мають підтримувати Україну, доки РФ не виведе війська

Більшість американців вважає, що США мають підтримувати Україну, доки РФ не виведе війська

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, після півроку війни в Україні незначна більшість американців погоджується з тим, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Київ, доки Росія не виведе всі свої сили.

Опитування свідчить про продовження підтримки політики президента Джо Байдена щодо допомоги Україні, незважаючи на економічні проблеми та внутрішньополітичні події, які привернули увагу американців в останні місяці.

Адміністрація Байдена надала зброю та боєприпаси для спроби України дати відсіч російським військам і оголосила про новий пакет допомоги у сфері безпеки в розмірі близько 3 мільярдів доларів. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути територію, захоплену після вторгнення 24 лютого та під час попередніх вторгнень, починаючи з 2014 року.

З 1005 людей у ​​Сполучених Штатах, які взяли участь в онлайн-опитуванні минулого тижня, 53% висловили підтримку Україні, «доки всі російські війська не будуть виведені з території, на яку претендує Україна». Лише 18% сказали, що проти цього.

Виборці від Демократичної партії трохи більш охоче підтримали цю позицію: 66% демократів у порівнянні з 51% республіканців.

Невелика більшість, 51%, також підтримали надання зброї українським військовим, наприклад, протитанкової, у порівнянні з 22%, які були проти. У попередніх опитуваннях більша кількість американців підтримала постачання зброї Україні, але прямих порівнянь між опитуваннями не було.

Згідно з минулими опитуваннями, серед американців з усього політичного спектру було мало підтримки відправлення американських військ в Україну. Лише 26% заявили, що підтримують це, але 43% погодилися відправити війська США до сусідніх з Україною союзників по НАТО, які не воюють з Росією.

Опитування має інтервал довіри плюс-мінус 3,8 відсоткового пункту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *