Чемпіонат з тенісу в США зібрав $1,2 млн на підтримку України

Чемпіонат з тенісу в США зібрав $1,2 млн на підтримку України

Подія Tennis Plays for Peace на US Open 2022 відбулася на тлі того, як тенісний світ об’єднав зусилля, щоб допомогти зібрати 1,2 мільйона доларів на підтримку Україні, пише Tennis Connected.

У заході взяли участь деякі з найзначущих імен у світі тенісу, зокрема Рафаель Надаль, Іга Свьонтек, Джон МакЕнрой, Коко Гауф, Карлос Алькарас, Лейла Фернандес, Фелікс Оже-Аліассіме, Джессіка Пегула, Маттео Берреттіні, Марія Саккарі, Стефанос Ціціпас, Тейлор Фріц, Френсіс Тіафо, Томмі Пол, Себастьян Корда та Бен Шелтон.

Україна була потужно представлена на корті стадіону «Луї Армстронг» гравчинями Даяною Ястремською, Катаріною Завацькою та Дарією Снігур, а також колишніми гравцями Сергієм Стаховським та Ольгою Савчук.

Дванадцятирічний Устин Чорний з Українського хору «Думка» з Нью-Йорка заспівав гімн України, а представники традиційного українського ресторану «Веселка» на Манхеттені також виступили та пограли разом із тенісистами.

100% доходу від квитків на захід було передано до Фонду допомоги українцям GlobalGiving у кризових ситуаціях, який підтримує гуманітарну допомогу постраждалим громадам в Україні та прилеглих регіонах, куди втекли українські біженці. Щоб дізнатися більше або зробити пожертву, відвідайте TennisPlaysforPeace.com.

Подія в середу була частиною тривалих зусиль US Open, спрямованих на підвищення обізнаності та допомоги Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *