США надали Україні стільки зброї, що тепер занепокоєні через її запаси: звіт

США надали Україні стільки зброї, що тепер занепокоєні через її запаси: звіт

США надали Україні стільки зброї, щоб відбити неспровоковане вторгнення Росії, що запаси деяких боєприпасів у Пентагону «незручно низькі», заявили The Wall Street Journal представники оборони. Про це пише Business Insider.

Як повідомляє видання, низькі рівні 155-мм боєприпасів, якими можна стріляти з гаубиць M777 американського виробництва, викликають особливе занепокоєння деяких чиновників.

Представник оборонного відомства повідомив журналу, що рівень 155-мм боєприпасів у запасах США не досяг критичного, але він «незручно низький» і «не на тому рівні, який ми хотіли б використовувати для бою».

Проте, відповідаючи на запитання журналістів щодо того, чи є ця проблема прямим результатом підтримки України з боку США, інший високопоставлений чиновник оборони сказав журналістам, що «коротка відповідь» — «ні».

«Ми можемо надати те, що ми надали, і все ще підтримувати нашу готовність як військова сила», – сказав чиновник, якого цитує «Голос Америки».

Гаубиці — це буксирувана артилерійська зброя, яка може вражати цілі на відстані кілометрів. За даними Пентагону, станом на 24 серпня США зобов’язалися надіслати в Україну 126 гаубиць М777 і до 806 тисяч 155-мм артилерійських снарядів.

Минулого тижня США включили 245 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм до пакету військової допомоги Україні на 2,98 мільярда доларів. Ця зброя, однак, надаватиметься іншим способом, ніж попередні пакети, і не черпатиметься з існуючих запасів Пентагону.

Крім гаубиць і боєприпасів до них, США також надіслали Україні довгий список інших військових поставок після вторгнення Росії в лютому, включаючи міномети, ракетні системи, безпілотники, засоби протиартилерійської зброї, системи протиповітряної оборони та військову техніку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *