Оскароносна акторка з Сакраменто Джессіка Честейн розповіла про візит до України

Оскароносна акторка з Сакраменто Джессіка Честейн розповіла про візит до України

Джессіка Честейн розмірковує про свою поїздку до України, яка з кінця лютого зазнає неспровокованого та повномасштабного нападу російських військ. Про її розповідь пише People.

44-річна актриса, володарка Оскара, опублікувала в Instagram кадри своєї поїздки в країну на початку серпня, написавши в підписі, що їй «було потрібно кілька тижнів, щоб обдумати побачене». Подорож почалася в Польщі, написала вона, де її група приземлилася перед тим, як їхати машиною чотири години і ще 11 годин їхати потягом, перш ніж прибути до Києва.

«Я нервувала, і тривалість подорожі дала мені час заспокоїтися», — написала вона.

На її відео Честейн можна побачити в машині, яка проїжджає повз будівлі, перетворені на руїни, і в гостях з дітьми, коли вона зазначає, що тисячі мирних жителів були вбиті під час війни, і дуже багато переміщено. В іншому кадрі актриса пише підбадьорливі повідомлення для дітей, наприклад: «Ви такі сміливі», і приймає в подарунок витвір ручної роботи від дитини.

Поїздка включала відвідування дитячої лікарні.

«Одним із вражень цієї подорожі, яка змінила моє життя, був мій візит до дитячої лікарні Охматдит, — написала Честейн. — Діти вразили мене своєю надією та силою. Багато з них були виселені зі своїх домівок і провели місяці в лікарні».

Як зазначила Честейн, діти-переселенці є ілюстрацією «величезної гуманітарної кризи, яка відбувається в Україні».

«Ми не можемо забути невинних, постраждалих від безглуздих актів насильства, — написала Честейн. — Я завжди буду вдячна, що зустріла цих милих маленьких дітей з великими хоробрими серцями».

Перебуваючи в Україні, Честейн зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським, який опублікував фото зустрічі з підписом: «Сьогодні в Україні перебуває американська актриса Джессіка Честейн. Для нас такі візити відомих людей надзвичайно цінні. Завдяки цьому світ ще більше почує, дізнається і зрозуміє правду про те, що відбувається в нашій країні. Дякую за підтримку!»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *