У Харкові рятувальники витягли кошеня з пожежі після ракетного удару: зворушливе відео

У Харкові рятувальники витягли кошеня з пожежі після ракетного удару: зворушливе відео

Відео із порятунком кошеняти з-під обваленої будівлі у Харкові облетіло світ та зворушило кожного, хто його бачив. Про цей випадок написали провідні світові та американські видання.

Українські пожежники, відомі тим, що рятували людей із постраждалих від обстрілів будівель за понад півроку війни, цими вихідними допомогли маленькому пухнастому сіро-білому кошеняті, повідомляє ABC News.

Рятувальники в повному пожежному спорядженні боролися з полум’ям і димом, щоб витягти кошеня з-під металевого стільця під завалами дерев’яного готельно-ресторанного комплексу у Харкові, в який влучив ракетний снаряд, повідомила ДСНС України у неділю у Facebook.

На відео видно, як пожежники гладять і обіймають кішечку, доставляючи її в безпечне місце. Один використовував воду з пожежної машини, щоб помити кошеня на руках.

«Ми знайшли красунчика», — сказав один із пожежників, коли кошеня ворушилося на руках у колеги. Інший додав: «Дайте їй кисню трошки, давайте її відмиємо» (зазначимо, що стать кошеняти невідома, але більшість пожежників говорили про тваринку як про дівчинку).

У ДСНС повідомили, що лапка кошеняти потребує медичної допомоги.

«Герої нашого часу, — йдеться у повідомленні на сторінці ДСНС. — Вони захищають, працюють, рятують, лікують… А ми бажаємо киці якнайшвидшого одужання».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *