РФ запровадила санкції проти голлівудських акторів через підтримку України

РФ запровадила санкції проти голлівудських акторів через підтримку України

У понеділок Росія запровадила санкції проти голлівудських зірок Бена Стіллера та Шона Пенна у відповідь на їхню публічну критику війни Москви проти України, пише Nasdaq.

Міністерство закордонних справ включило акторів до нового списку з 25 громадян США – переважно політиків, торгових чиновників і керівників промисловості, – щодо яких воно ввело санкції та заборонило в’їзд до Росії.

Стіллер і Пенн є активними прихильниками України у війні та зустрічалися з президентом України Володимиром Зеленським на гучних виступах підтримки. Під час телевізійної зустрічі в Києві в червні Стіллер сказав Зеленському: “Ви мій герой”.

Дворазовий володар «Оскара» Пенн був в Україні, знімаючи документальний фільм, коли Росія вторглася в країну 24 лютого. Він був змушений тікати, пішки переходити кордон, приєднавшись до мільйонів українців, які перейшли до Польщі в перші дні війни. Відтоді він активно підтримує Зеленського та повертався в Україну в червні, щоб зустрітися з українським лідером. Пенн також відвідав Бучу та Ірпінь під Києвом, місця скоєних звірств проти мирного населення з боку російських військ, і Зеленський публічно подякував Пенну за підтримку.

Росія заперечує націлювання на цивільних осіб у тому, що вона називає «спеціальною військовою операцією» начебто для захисту російськомовних українців від переслідувань і знешкодження західної загрози її безпеці. Київ і Захід кажуть, що це безпідставні приводи для загарбницької війни.

Санкції заморожують будь-які російські активи, якими володіють фігуранти списку, забороняють російським громадянам вести з ними бізнес і в’їзд до Росії. До списку також увійшли голова департаменту торгівлі США Джина Раймондо, чотири її заступники та шість американських сенаторів.

Захід наклав на Росію безпрецедентний шквал економічних і персональних санкцій у відповідь на її вторгнення в Україну. Москва ввела у відповідь загальні санкції проти політиків, бізнес-лідерів і діячів культури, які, за її словами, вороже ставляться до Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *