Посол США в Росії залишив посаду на тлі затягування війни в Україні

Посол США в Росії залишив посаду на тлі затягування війни в Україні

Посол США в Росії Джон Салліван у неділю завершив свою роботу на посаді головного дипломата США в Москві після майже трьох років, які охоплювали адміністрації Трампа та Байдена, пише KCRA.

Салліван завершить тривалу кар’єру на державній службі, оголосило посольство. Його відхід стався на тлі того, що війна Росії з Україною триває сьомий місяць. Його чотири десятиліття кар’єри на державній службі включали посади заступника державного секретаря та керівні посади в департаментах юстиції, оборони та торгівлі.

Елізабет Руд, заступник глави місії в Росії, буде головним дипломатом США в Москві, доки Саллівана не замінить наступник, запропонований президентом Джо Байденом.

У суботу Салліван був присутній на церемонії прощання в Москві з колишнім президентом СРСР Михайлом Горбачовим, який помер у вівторок.

Відхід стався на тлі напружених відносин між США та Росією. З того часу, як Росія вторглася в Україну в лютому, війна сповільнилася. Обидві країни мають тисячі вбитих і поранених військових, а через бомбардування Росією мирних міст України загинула незліченна кількість невинних мирних жителів.

США запровадили численні хвилі санкцій проти Росії та надали Україні військову допомогу на мільярди доларів, перейшовши до довгострокової стратегії підтримки.

У квітні 2021 року Салліван повернувся до США для консультацій після того, як чиновники в Москві «запропонували» йому наслідувати приклад російського посла у Вашингтоні, якого відкликали з країни після того, як Байден назвав президента Росії Володимира Путіна «вбивцею».

Уродженець Бостона, Салліван був висунутий президентом Дональдом Трампом і затверджений Сенатом із надзвичайно сильною двопартійною підтримкою на посаду посла в Росії в грудні 2019 року. Байден попросив його залишитися на цій посаді, коли вступив на посаду президента США минулого року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *