«Росія заплатить високу ціну»: директор ЦРУ вважає війну в Україні провалом Путіна

«Росія заплатить високу ціну»: директор ЦРУ вважає війну в Україні провалом Путіна

Високопоставлений представник розвідки США каже, що вторгнення в Україну може стати однією з найзначніших і найтриваліших помилок президента Росії Володимира Путіна, пише Voanews.

«Важко сприймати результати війни — результати Путіна — як щось інше, ніж провал», — сказав директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс на конференції з кібербезпеки у Вашингтоні в четвер.

«Росія заплатить дуже високу ціну, — сказав Бернс. — В результаті слабкості російської армії, яка виявилася у війні, буде завдано довгострокової шкоди російській економіці та поколінням росіян».

Це не перше попередження високопосадовця розвідки США про те, що війна Росії з Україною має зворотний ефект проти Москви. У червні директор національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що російські сухопутні сили «деградували до такої міри, що багато в чому їм знадобляться роки, щоб повернутися туди, де вони були».

Тоді Хейнс сказала, що втрати Росії можуть переконати Путіна домовитися про принаймні тимчасове припинення бойових дій. Наразі цього не відбулося.

Бернс заявив у четвер: на його думку, війна в Україні доведе, що Путін неправий.

«Я думаю, Путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим за українців, європейців і американців, — сказав Бернс. — Погляд Путіна завжди такий, що у нас синдром дефіциту уваги, і ми будемо відволікатися».

«Путін так само помиляється щодо цієї ставки, як він глибоко помилявся у своїх припущеннях, починаючи з лютого, щодо волі України чинити опір, а волі Заходу, Сполучених Штатів і всіх наших партнерів підтримувати українців», — сказав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *