Пасажирський літак вилетів з України до Європи вперше з лютого 2022 року

Пасажирський літак вилетів з України до Європи вперше з лютого 2022 року

Уперше з початку повномасштабної війни з повітряного простору України, а саме з аеропорту міста Львів до Польщі вилетів пасажирський літак, пише Aero Time.

Угорському лоукост-перевізнику Wizz Air вдалося вивести один із своїх літаків за межі України, хоча повітряний простір країни зараз закритий.

Сервіси відстеження рейсів показують, що Airbus A320, зареєстрований як HA-LWS, вилетів зі Львова (LWO) на рейс до польського Катовіце (KTW) вдень 13 вересня 2022 року.

Літак перебував у Львові з 24 лютого 2022 року після того, як повітряний простір країни було закрито через початок повномасштабного вторгнення Росії.

Wizz Air була однією з кількох авіакомпаній, які продовжили літати в Україну після початкових попереджень про наближення вторгнення в січні та лютому 2022 року.

Вранці 24 лютого, коли російські ракети почали обстрілювати українські аеропорти, а країна випустила Повідомлення повітряним місіям (NOTAM), що забороняє вхід у її повітряний простір, три літаки Wizz Air залишилися на стоянці в київському міжнародному аеропорту Бориспіль (KBP), а ще один припаркований в Львові.

Багато інших авіакомпаній і військово-повітряних сил також мають літаки, які застрягли на землі в Україні, і переговори про їх вивезення з країни наразі зайшли в глухий кут.

Оскільки українська влада не видавала Wizz Air жодних спеціальних наказів чи винятків, обставини рейсу залишаються неясними.

Відповідаючи на запит AeroTime про коментарі, Wizz Air заявили офіційно:

«Wizz Air підтверджує, що після поглибленої оцінки ризиків і ретельної підготовки один її літак, який базувався у Львові, вилетів з Міжнародного аеропорту імені Данила Галицького та успішно приземлився в Катовіце 13 вересня 2022 року».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *