Український телеведучий показав, як русифікують школярів у Маріуполі

Український телеведучий показав, як русифікують школярів у Маріуполі

Український телеведучий показав підручник для русифікації школярів в окупованому Маріуполі, пише Yahoo.

«Наша країна називається Росія. Це найбільша країна світу. Це наша Батьківщина», – йдеться у підручнику, яким поділився у своїх Instagram Stories відомий український телеведучій Андрій Бєдняков.

Бєдняков народився у 1987 році в Маріуполі. Це місто його дитинства та юності. Важкохвора мама Андрія залишилася в окупованому росіянами місті. Війна погіршила її стан. Жінка померла, а син і досі не може відвідати місце її поховання.

Телеведучий часто публікує інформацію про те, що відбувається у Маріуполі. Світлина з підручника – одна з таких публікацій.

«Батьківщина, Вітчизна – який глибокий зміст несуть ці слова!» – було видно на світлині, якою поділився Андрій.

«Багато народів населяють Росію: росіяни, татари, євреї, комі, марійці, башкири, карели, удмурти, буряти, аварці, осетини, чеченці, чукчі, якути, ненці та інші», – йдеться далі.

«Столиця Росії – чудове місто Москва», – зазначається у книзі. Збережене фото тут.

Андрій Бєдняков також показав скріншот шкільного чату з домашнім завданням для українських школярів, яких змушують вчити приспів і куплет російського гімну.

Після захоплення кількох частин України після початку повномасштабного вторгнення в країну наприкінці лютого Росія залучила вчителів, щоб змусити українських дітей на окупованих територіях вчити російську шкільну програму.

Викладання було переведено на російську, запроваджено підручники, пронизані російською пропагандистською тематикою. Тим часом російські війська та окупаційна влада спалювали книжки з української мови, історії та культури на підконтрольних їм територіях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *