США оголосили про новий пакет озброєнь для України на 600 мільйонів доларів

США оголосили про новий пакет озброєнь для України на 600 мільйонів доларів

Адміністрація Байдена оголосила про новий пакет озброєнь на суму 600 мільйонів доларів, щоб допомогти українським військовим у боротьбі з Росією. США поспішають збільшити кількість зброї, щоб сприяти успішному контрнаступу Києва на сході країни. Про це повідомляє The Guardian.

Пакет включатиме більше тих самих типів боєприпасів і обладнання, які допомогли ЗСУ відбити російські сили на сході та півдні.

«З чудовою мужністю та рішучістю народ України захищає свою Батьківщину та бореться за своє майбутнє, – йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена. – Засоби, які ми надаємо, ретельно відкалібровані, щоб зробити найбільшу різницю на полі бою та зміцнити позицію України за столом переговорів, коли настане відповідний час».

Рішення швидко перейти до чергового пакету допомоги підкреслює намір США забезпечити те, щоб Україна могла втримати території, звільнені її приголомшливою контратакою, яка була запущена на початку цього місяця. За кілька днів ЗСУ відбили майже всю Харківську область, значно відтіснивши там російських військових.

Недавній розгром Москви на північному сході України став найбільшою військовою поразкою росіян з моменту виведення російських військ з Київщини, Чернігівщини та Сумщини понад п’ять місяців тому.

Джо Байден санкціонував останню допомогу, використовуючи свої повноваження, які дозволяють президенту санкціонувати передачу надлишку зброї зі запасів США. У Білому домі заявили, що це вже 21-й раз, коли департамент оборони США знімає з полиць зброю та інше обладнання для доставки в Україну.

З початку повномасштабної війни Вашингтон надіслав Києву близько 15,1 мільярда доларів на безпекову допомогу. Це включало 2,2 мільярда доларів у вигляді довгострокового військового фінансування для України та 18 її сусідів, про які було оголошено під час візиту Блінкена в Україну, і пакет озброєнь у розмірі 675 мільйонів доларів, оголошений міністром оборони Ллойдом Остіном у Європі того ж дня.

Джерела повідомили Reuters, що новий пакет допомоги має фінансувати військову підготовку, а також містити боєприпаси, у тому числі для HIMARS та гаубиць. Лідери США також чітко дали зрозуміти, що високоточна зброя та ракетні системи, надані США та союзниками, такі як HIMARS, були ключовими для різкої зміни імпульсу війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *