Українця визнали найкращим студентом світу за версією Global Student Prize

Українця визнали найкращим студентом світу за версією Global Student Prize

Ігор Клименко, студент з України, захоплений підвищенням обізнаності та вирішенням глобальної проблеми наземних мін, став переможцем Global Student Prize 2022.

Дочірня нагорода Global Teacher Prize у розмірі 100 000 доларів США присуджується одному видатному студенту, який справив вплив на навчання, життя своїх однолітків і суспільство. Ігор Клименко навчається на фізико-математичному факультеті Київського політехнічного інституту. Він розробив «квадрокоптерний міношукач» (Quadcopter Mines Detector). Про його перемогу було оголошено 20 вересня в Нью-Йорку.

Він був у 5 класі, коли у 2014 році почалася війна в Україні. Тоді Ігор зрозумів, що хоче допомогти своїй країні. Завжди цікавлячись наукою, він вирішив застосувати свої знання для розробки роботів для розмінування, а в 10 класі почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх ідеях.

Останні два роки активно працює над своїм останнім дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках. Ігор розробив два робочих прототипи свого пристрою і зараз працює з інвесторами та різними організаціями для швидкого впровадження в реальних умовах, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв і почати відбудову України.

Також Ігор є активним волонтером, підтримуючи військові зусилля, готуючи та доставляючи провізію для військових і тих, хто її потребує. Щодня він продовжує навчатися, незважаючи на наслідки війни навколо нього, щоб отримати добру освіту, продовжувати свій розвиток, дослідження та відбудовувати Україну.

Ігор планує реалізувати свій пристрій і почати масове виробництво, тому прагне використати кошти з виграшу, щоб залучити більше компаній і організацій, інвестувати в готовий продукт і розгорнути його виробництво якомога швидше. Подивитися відео про нього можна на YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *