Пентагон планує створити нове командування для озброєння України: ЗМІ

Пентагон планує створити нове командування для озброєння України: ЗМІ

Пентагон планує створити нове командування, яке координуватиме оснащення та навчання українських військових, повідомляє Interfax Ukraine з посиланням на New York Times.

Йдеться про впорядкування системи навчання та допомоги, яка була створена «на ходу» після російського вторгнення в лютому. За словами кількох військових і адміністративних чиновників, система буде підпорядкована єдиному новому командуванню, яке базуватиметься в Німеччині і очолюватиметься високопоставленим американським генералом.

Високопоставлені чиновники США заявили, що міністр оборони Ллойд Остін і його головні помічники переглядають план і, ймовірно, приймуть остаточне рішення в найближчі тижні. Білий дім і Пентагон схвалюють такий підхід.

Нове командування сигналізує про очікування Сполучених Штатів, що загроза з боку Російської Федерації для України та її сусідів зберігатиметься протягом багатьох років, заявили нинішні та колишні високопоставлені американські чиновники.

«Це визнає реальність важливої ​​місії допомоги нашим українським партнерам у сфері безпеки. Це також створить формальну структуру безпеки, якої наші союзники та партнери зможуть дотримуватися щодо передачі їхнього обладнання та навчання українцям», — сказав адмірал Джеймс Ставрідіс, колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі.

Нове командування, яке підпорядковуватиметься генералу Крістоферу Каволі, виконуватиме рішення, прийняті Контактною групою з оборони України — коаліцією 40 країн, яку Департамент оборони США створив після російського вторгнення для задоволення потреб і запитів України. У місії буде задіяно близько 300 осіб, вона буде розташована у Вісбадені (Німеччина), штаб-квартирі армії США в Європі. Значна частина тренувань українських військових на американських системах озброєння вже проходить там або поблизу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *