Сенат та Палата представників США ухвалили законопроєкт про $12 мільярдів для України

Сенат та Палата представників США ухвалили законопроєкт про $12 мільярдів для України

У четвер Сенат США ухвалив нову економічну та військову допомогу Україні на суму 12 мільярдів доларів у рамках тимчасового продовження федерального бюджету до грудня, а у п’ятницю законопроєкт ухвалила Палата представників пише The Defense Post.

Захід, узгоджений сенаторами обох сторін, включає 3 мільярди доларів на озброєння, постачання та зарплати для українських військових, а також уповноважує президента Джо Байдена наказати Департаменту оборони США вилучити власну зброю та матеріальні засоби на 3,7 мільярда доларів і відправити їх Україні.

Вдень у п’ятницю Палата представників ухвалила законопроєкт у своєму заключному законодавчому акті перед проміжними виборами до Конгресу, відправивши його президенту Байдену до останнього часу опівночі, коли федеральне фінансування закінчується, зазначає New York Times.

Пакет також надає Києву 4,5 мільярда доларів для підтримки стабільності фінансів країни та підтримки роботи уряду з надання послуг українському народу.

«Через сім місяців з початку конфлікту абсолютно ясно, що американська допомога значною мірою допомогла українському народу протистояти злій, жорстокій агресії Путіна, — сказав лідер більшості в Сенаті Чак Шумер. — Але боротьба ще далека від завершення, і ми повинні продовжувати допомагати хороброму, доблесному українському народу».

У п’ятницю Конгрес остаточно схвалив пакет короткострокових витрат, який дозволить уряду залишатися відкритим до середини грудня. Ухвалення законопроєкту вклалося в останній законодавчий термін перед Конгресом перед листопадовими проміжними виборами. Законодавці, які прагнуть відновити передвиборчу кампанію, пообіцяли вирішити невирішені суперечки у щорічному законодавстві в рамках все більш насиченого списку справ, коли Палата представників та Сенат повернуться у листопаді.

Нові асигнування для України склали 65 мільярдів доларів з початку року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *