Борис Джонсон стане новим президентом Групи друзів України у Великій Британії

Борис Джонсон стане новим президентом Групи друзів України у Великій Британії

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії, який зав’язав тісну дружбу з лідером України Володимиром Зеленським, візьме на себе цю роль на знак своїх пріоритетів після лідерства, пише INews.

Борис Джонсон має стати новим президентом Консервативної групи друзів України. Нинішній президент групи, колишній міністр Джон Віттінгдейл, оголосив про свого наступника в день відкриття осінньої конференції партії в Бірмінгемі 2 жовтня.

Він сказав, що Джонсон є «очевидною та найбільш гідною людиною, щоб очолити цю організацію, тому що він був першою людиною, не лише в цій країні, а й у всьому західному світі, яка так рішуче виступила на підтримку українського народу».

Колишній прем’єр-міністр зав’язав тісну дружбу з лідером України Володимиром Зеленським під час перебування на посаді, але його також звинуватили критики у використанні України, щоб відвернути увагу від власного проблемного керівництва.

Джонсон, який залишається членом парламенту та виключає можливість дострокового відходу звідти, не відвідує щорічні збори партії в Бірмінгемі, оскільки він залишає центр уваги своїй наступниці Ліз Трасс.

Говорячи про неявку колишнього прем’єр-міністра, Віттінгдейл сказав: «Борисові шкода, що він не може бути з нами сьогодні, але він надіслав свою повну підтримку тому, у що ми всі віримо, і нашу підтримку Україні».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *