Прем’єр-міністром Великої Британії стане Ріші Сунак: його заяви щодо України

Прем’єр-міністром Великої Британії стане Ріші Сунак: його заяви щодо України

Ріші Сунак майже гарантовано стане наступним прем’єр-міністром Великої Британії після того, як обидва провідні претенденти вибули з перегонів за місце, яке залишила Ліз Трасс, пише NPR.

Вважаючись центристським і прагматичним політиком, він виявив себе в змаганнях за лідерство як надійна людина для керівництва Великої Британією після того, як політичні пропозиції Ліз Трасс щодо зниження податків і витрат похитнули довіру до уряду та налякали ринки.

Зростання Сунака в британській політиці було стрімким. Увійшовши до парламенту в 2015 році після кар’єри в банківській справі, через п’ять років він став міністром фінансів — посада, яка офіційно відома як канцлер казначейства Великобританії. Призначив його Борис Джонсон.

Сунак є першим британцем з Азії, який стане прем’єр-міністром, і першим небілим, який займе вищий пост. У 42 роки він також стане наймолодшим прем’єр-міністром за понад 200 років.

Як пише «Суспільне», в інтерв’ю The Sun у липні 2022 року, коли змагався за прем’єрське крісло із Ліз Трасс, Сунак пообіцяв президенту Володимиру Зеленському та українцям надавати подальшу підтримку у боротьбі проти російської агресії.

«Президент Зеленський, хоробрі громадяни України, не сумнівайтеся, що б не трапилося тут найближчими тижнями, Сполучене Королівство залишиться вашим найсильнішим союзником. Я посилюватиму нашу політику тотальної підтримки України, яку так вміло проводив Борис (Джонсон)», — зазначив він.

Тоді Сунак запевняв, що Консервативна партія завжди підтримуватиме Україну. І засудив агресивну політику Кремля, назвавши її «злом, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни».

«Вся наша свобода залежить від перемоги України», — підкреслив Сунак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *